Takens Mode

Over ons

Takens Textiel is gestart vanuit Zeijen in het jaar 1929. Grondlegger van het bedrijf was (over) grootvader Pieter Takens. Ook wel “Peiter Lappie’ genoemd. In die tijd was hij een bekende verschijning in Noord Drenthe. Met koffers op de fiets, bediende hij een behoorlijke regio van textiel. Ondergoed, petten, kielen, bretels en stoffen enz. werden vanuit de koffers getoond en direct verkocht of in bestelling genomen en enkele dagen later per fiets nageleverd.

 

Ook vader Piet Takens kwam binnen het bedrijf te werken en op een bepaald moment werd de fiets ingeruild voor de bestelauto.Toen kon ook het assortiment worden uitgebreid en werd ook vanuit de winkel meer kleding aangeboden.

In 1978 werd de winkel aan de Oude Norgerweg in Zeijen te klein en werd er verkast naar de Hoofdstraat
in het zelfde dorp. Specialisatie was in die jaren een duidelijk beeld. Maar Takens Textiel hield een breed assortiment en leverde bijna alles op kleding, textiel, woninginrichting en slaapcomfort.

Bij Peter Takens zit  de mode ook in zijn bloed en samen met zijn vrouw Mia runt hij de zaak al ruim 40 jaar. Eerst aan de hoofdstraat in Zeijen maar algauw bleek dat voor de groei van het bedrijf een verhuizing naar Vries noodzakelijk was. Hier werd in 1989 in het pand aan de Westerstraat 11 een bedrijf in Mode en woninginrichting gestart.

Op een gegeven moment werd specialisatie ook voor Takens Mode onomkoombaar. Er werd gekozen voor de modebranche. Op dit moment is Takens Mode een bekende naam in een grote regio en staat bekend om het grote assortiment voor een brede doelgroep.

Ook dochter Miranda heeft sinds mei 2022 haar toetreden gedaan en runt nu samen met haar ouders de zaak aan de Westerstraat in Vries